Meer opleidigen

Welke vervolg opleidingen kunnen wij aanbieden:
 
ReActivate Scuba-programma

ReActivate is de efficiënte manier om je duikvaardigheden weer op te frissen. Loop snel door de onderwerpen waar je goed bekend mee bent. En sta iets langer stil bij de onderwerpen waar je geheugen je wellicht ietwat in de steek laat.Plan optionele praktijkoefeningen in het water met een duikprofessional en ontvang een nieuwe brevetpas waar jouw nieuwe ReActivated-datum op staat.

Diep duiker

Tijdens de PADI® Deep Diver-cursus leer je hoe je diepe duiken moet plannen, omgaan met je luchtvoorraad, en hoe je narcose kunt bemerken en daarmee om moet gaan.

Je komt meer te weten over buddyteamprocedures, veiligheidsaandachtspunten en uittrimmen op diepte.

Verrijkte lucht (Nitrox) duiker

Verrijkte lucht, ook bekend als nitrox of EANx, bevat minder stikstof dan normale lucht. Minder stikstof ademen zorgt ervoor dat je kunt genieten van langere duiken en kortere oppervlakte-intervallen. Geen wonder dat Enriched Air Diver de populairste PADI Specialty-cursus is.

Topprestaties Drijfvermogen

Uitstekende controle over het drijfvermogen is wat ervaren duikers typeert. Je hebt ze onder water vast wel gezien. Ze zweven moeiteloos, verbruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven bijna als in gedachten. Ze bekijken het waterleven zonder hun omgeving te verstoren. Ook jij kunt dit bereiken. De PADI Peak Performance Buoyancy Specialty-cursus verbetert je trimvaardigheden die je als nieuwe duiker hebt geleerd en tilt deze naar een hoger niveau.

PADI (Junior) Open Water Divers of hoger, die minstens 10 jaar oud zijn, mogen aan de Peak Performance Buoyancy-cursus meedoen.

Onderwater navigator

Wees de duiker die door iedereen gevolgd wordt omdat jij weet waar je bent en waar je naar toe gaat. De PADI Underwater Navigator-cursus scherpt je observatievaardigheden aan en leert je om nog nauwkeuriger van je kompas onder water gebruik te maken. Als je van uitdagingen houdt die je echt wat opleveren, volg dan deze cursus en geniet van je vaardigheid om altijd je weg te kunnen vinden.

Als je een PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 10 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de PADI Underwater Navigator Specialty-cursus.

Divemaster

Leer hoe je onderwatertours leidt, assisteert bij duiklessen en anderen inspireert om goed voor de zee te zorgen. Scherp je vaardigheden aan en wees de duiker waar iedereen met respect naar kijkt. 

PADI Divemaster is het populairste en meest erkende professionele duikbrevet ter wereld. Voor PADI Divemasters zijn er bijzonder veel carrièremogelijkheden. Ze worden betaald om te duiken en delen hun liefde voor de zee.

Nacht duiker

De gedachte om 's nachts onder het wateroppervlak te duiken, lijkt mysterieus maar ook erg aanlokkelijk. Hoewel je al vele malen eerder op een bepaalde duikstek hebt gedoken, duik je 's nachts in een hele nieuwe wereld. En zie je deze duikstek tot leven komen in de gloed van je duiklamp. Het tafereel verandert als dagdieren zich terugtrekken en nachtdieren tevoorschijn komen. Als je je hebt afgevraagd wat er onder water gebeurt nadat de zon ondergaat, meld je dan aan voor de PADI Night Diver Specialty-cursus.

PADI (Junior) Open Water Divers (of duikers met een hoger brevet) die minstens 12 jaar oud zijn, kunnen meedoen met de Night Diver Specialty-cursus.

Wrak duiker

Wrakken zijn fascinerende getuigenissen van gebeurtenissen in het verleden. Of ze nu doelbewust zijn afgezonken om te dienen als kunstmatig rif voor duikers, of verloren zijn gegaan als gevolg van een ongeluk. Schepen, vliegtuigen en zelfs auto's zijn fascinerend om te verkennen. En het wemelt er meestal van het waterleven. Elke wrakduik biedt de mogelijkheid om ontdekt te worden. Wellicht valt er een mysterie te ontrafelen of iets bijzonders te zien dat anderen hebben gemist. De PADI Wreck Diver Specialty-cursus is populair omdat je leert op verantwoorde wijze boeiende avonturen aan te gaan.

Als je minimaal 15 jaar oud bent en een PADI Adventure Diver-brevet of hoger hebt behaald, kun je deelnemen aan de Wreck Diver Specialty-cursus.

Drift duiker

Duiken in een stroming kan je het gevoel geven alsof je onder water vliegt. In de PADI® Drift Diver-cursus krijg je stromingsduiktips van een ervaren instructeur en oefen je het uittrimmen, navigeren, het gebruik van oppervlaktesignaleringsmiddelen en communicatie met je buddy.

Digitale onderwaterfotograaf

Tijdens de PADI® Digital Underwater Photographer-cursus leer je hoe je onderwaterfoto's maakt die je met trots aan anderen laat zien. 

Voorkom beginnersfouten en verkort de leercurve met tips van professionals. Leer hoe u onderwaterfotografielampen (flitsers) gebruikt, vermijd verstrooiing en verbeter de kleuren.

Zoek- en bergingsduiker

Een volgende keer dat iemand iets onder water verliest, kun jij de held zijn die het verloren voorwerp terugvindt.

In de PADI® Search and Recovery-cursus leer je hoe je verloren voorwerpen onder water kunt vinden. Je oefent verschillende soorten zoekpatronen onder water en leert hoe je een hefballon gebruikt tijdens gesimuleerde zoekacties.

Droogpak duiker

In tegenstelling tot een natpak, zijn droogpakken gevuld met lucht. Tijdens je droogpakopleiding zal jouw instructeur je leren hoe je de lucht in je droogpak kan controleren samen met je drijfvermogen.

Ook leer je over de verschillende types van droogpakken, reparaties en onderhoud.

Apparatuur specialist
 

Mis geen duik vanwege kleine problemen met je duikuitrusting. Of het nu gaat om een ​​ontbrekende o-ring, een scheur in je natpak of een gebroken vinbandje: tijdens de PADI Equipment Specialist-cursus leer je de basisreparaties en -aanpassingen uit te voeren. Je komt ook meer te weten over de werking van je uitrusting, waardoor je er meer vertrouwd mee raakt en beter voorbereid bent om er goed voor te zorgen.

Als je minimaal 10 jaar oud bent en het PADI (Junior) Scuba Diver-brevet of een hoger brevet hebt, kun je deelnemen aan de Equipment Specialist-cursus.

Identificatie van vissen

"Wat was dat voor vis?", is een veel gestelde vraag na afloop van een duik. Als jij de duiker wil zijn met de antwoorden, in plaats van degene die de vragen stelt, volg dan de Fish Identification Specialty-cursus. Je geniet nog meer van je duiken als je de dieren die je ziet herkent en de belangrijkste visfamilies en hun kenmerken op naam kunt brengen.

Als je ten minste 10 jaar oud bent en een PADI (Junior) Open Water Diver- of hoger brevet hebt, kun je je inschrijven voor de PADI - Fish Identification-cursus.

 
Ontdek lokaal duiken

 Je gaat dan duiken met een ervaren duikprofessional uit de plaatselijke omgeving waardoor je meer ontspannen van het duikavontuur zult genieten.

Dit programma is geschikt voor elke gebrevetteerde duiker die in een nieuw gebied of omgeving wil duiken.Als al je duiken bijvoorbeeld in warm water boven koraalriffen plaatsvonden en je wilt nu in kelpwouden in kouder water duiken, dan is Discover Local Diving een perfect duikprogramma.

Of als je hoofdzakelijk bootduiken hebt gemaakt maar je wilt nu een kantduik gaan maken op een duikstek waar je een milde golfslag hebt, schrijf je ook dan in voor het Discover Local Diving-programma.

 

Selfreliant duiker

Een ervaren duiker kan met de juiste training en uitrusting, en als de duiker zich bewust is van de risico's van soloduiken en deze aanvaardt, op verantwoorde wijze zonder buddy gaan duiken. Soloduiken is een avontuurlijke activiteit die niet voor iedereen geschikt is, maar die wel een plek in de duiksport heeft. Als je de discipline en toewijding hebt om soloduiktechnieken aan te leren en deze te volgen, zal dit je vaardigheden en zelfvertrouwen een boost geven als je solo, met een buddy of in een team duikt.

Om aan de Self-Reliant Diver-cursus mee te doen moet je een PADI Advanced Open Water Diver zijn, minstens 18 jaar oud zijn en minimaal 100 duiken hebben gemaakt en gelogd. Voordat je met de cursus van start gaat zal de PADI Self-Reliant Diver Instructor eerst jouw duikvaardigheden beoordelen.

Duiker met volgelaatsmasker

Als jij geïnteresseerd bent in duiken voor de openbare veiligheid, in wetenschappelijke onderzoeksduiken of in duiken in extreem koud water, dan is leren duiken met een volgelaatsmasker absoluut iets voor jou. Aangezien je met een volgelaatsmasker via je neus kunt inademen, is zo'n masker ook zinvol voor mensen die moeite hebben met de gebruikelijke duikmaskers. Duiken met een volgelaatsmasker biedt weer een andere duikervaring. Alleen dat al kan een reden zijn om het een keer uit te proberen.

Om je in te kunnen schrijven voor de Full Face Mask Diver-cursus moet je een PADI Open Water Diver zijn en minstens 12 jaar oud zijn.

IJs duiker

Als extreme, ongebruikelijke en/of uitdagende duikstekken een aantrekkingskracht op je uitoefenen, ga dan eens een keer onder het ijs duiken. IJsduiken is één van de meest avontuurlijke duikervaringen omdat je met duikcondities en een ongekende schoonheid van de duikomgeving te maken krijgt die maar weinig mensen ooit ervaren hebben. Daarnaast krijg je de kans om met je uitgeademde bellen aan de onderkant van het ijs te spelen. Laat je PADI Ice Diver-brevet terloops ergens vallen en je krijgt onmiddellijk respect, en doorgaans ook vele vragen, van vele andere duikers die ook wel eens willen weten hoe het nu is om onder het ijs te duiken.

Je moet een PADI Advanced Open Water Diver zijn van minstens 18 jaar oud om mee te mogen doen aan de Ice Diver-cursus.

Ontdek technisch duiken

Nieuwsgierig naar technisch (tec) duiken, maar twijfel je nog of je aan een cursus wil deelnemen? Discover Tec is een kort kennismakingsprogramma in beschut water waarbij je het technisch duiken kunt uitproberen. Je gaat alle extra technische duikuitrusting dragen en een testduik maken. Je PADI Tec Instructor laat je kennismaken met enkele basisvaardigheden zoals de omschakeling van de primaire naar een secundaire ademautomaat, en procedures voor het afsluiten van de gasvoorziening.

Om deel te nemen aan het Discover Technical Diving-programma moet je aan de volgende kwalificaties of voorwaarden voldoen:

  • PADI Open Water Diver - Minimaal 10 gelogde duiken - Minimaal 15 jaar oud

Tec 40

De toekomst van dieptecduiken is duiken met een CCR (closed circuit rebreather) en dit begint allemaal met de Tec 40 CCR-cursus. Als je geïnteresseerd bent in tecduiken en je wilt met een rebreather duiken dan is de Tec 40 CCR-cursus de sleutel voor de deur naar de tecduikwereld. Dit eerste trainingsniveau laat je kennis maken met een Type T CCR, dat een elektronische CCR (eCCR) kan zijn of een handmatig te bedienen CCR (mCCR). Tijdens de cursus focus je je op de discipline die je moet hebben om een tecduiker te zijn terwijl je de details leert van een goede configuratie, de checks voorafgaand aan je duik en duikplanning, en van het omgaan met storingen en problemen, en teamwork tijdens de duik met een CCR.

Tec 45

De Tec 45 cursus gaat door waar Tec 40 gestopt is en gaat een stapje verder en dieper. Het is het tweede onderdeel van de volledige PADI Tec Deep Diver cursus.

Wat je leert

  • De vaardigheden, uitrusting en planning die benodigd zijn voor een duik naar maximaal 45 meter.

  • Enkelvoudige decompressieduiken en herhalingsdecompressieduiken plannen en maken met gebruik van een enkele stage-fles met EANx of zuurstof om de decompressiestops te versnellen of om behoudender te zijn.

  • Er zit geen tijdslimiet op de decompressie.

  • Voorbereid zijn op en reageren op te verwachten noodgevallen bij technisch duiken.

  • De basisvaardigheden en -procedures beheersen die je nodig hebt om diepere technische duiken te kunnen maken.

Tec 50

Wat jij extra gaat leren in de PADI TEC50

  • Duiken met een technische duikset

  • Je mag duiken tot 50 meter met lucht

  • De decompressie limieten hebben geen maximum

  • Decompressie met 2 deco-gassen

  • Jouw decogassen mogen tot 100% zuurstof gaan

Eerste hulp bij noodgevallen (EFR)

Emergency First Response® primary and secondary care training leert je wat te doen op kritieke momenten en levensbedreigende situaties in afwachting van de aankomst van de medische diensten.

Leer CPR, eerste hulp te verlenen, op een manier die optimaal is voor het slachthoffer.

Duik tegen puin

Maak bij elke duik als burgerwetenschapper het verschil. Tijdens de Dive Against Debris® Diver Specialty-cursus leer je hoe plastic- en vuilnisopruimacties in zee de duikstekken bij jou in de omgeving gezonder houden. En verder hoe je kunt bijdragen aan een wereldwijde database die het afvalprobleem in de mariene wereld documenteert. Onder begeleiding van je instructeur neem je deel aan Dive Against Debris-veldonderzoek en zet je je passie voor de onderwaterwereld om in echte actie.

Sluit je aan bij de PADI Torchbearertm-gemeenschap van duikers die onze mariene wereld beschermen en elke duik laten tellen.

Diver Propulsion Vehicle

Als je duiken zou vergelijken met een mooie wandeling door een park, dan kun je duiken met een Diver Propulsion Vehicle (DPV) zien als het verkennen van de omgeving op een (elektrische) fiets. 

Met DPV's, ook wel onderwaterscooters genoemd, kun je meer zien, lucht besparen en sneller van de ene plek naar de andere komen - en dat met een grote glimlach op je gezicht.

 

Bestuur

BESTUURSLEDEN

Gustaaf Thys

COURSE DIRECTOR

Koen Wulff

Sven Sarazijn

Master diver

Luc Drofmans

Master scuba diver trainer

LEIDING DUIKSCHOOL

Probleem met de website?

Probleempje ontdekt?

Informeer jouw webmaster. 

KLIK HIER